Bimini

Bimini

Bimini, het zonnedak voor motor- of zeilboten

Genieten van extra comfort op bloedhete dagen? Een Bimini biedt uitkomst. Dit zonnedak wordt zowel op zeil- als op motorboten gebruikt, het RVS frame varieert van 2 tot 8-delig en is minimaal 25 mm dik. Alle afzonderlijke flappen zijn voorzien van een rits, waardoor de biminitop eenvoudig te demonteren is.

Montage en uitvoering

Het zonnedak wordt naar voren afgespannen met 2 spanbanden voorzien van een gesp. De achterzijde van de biminitop wordt ondersteund door 2 demontabele RVS steunbuizen. Als de biminitop wordt ingeklapt, rust deze ook op de steunbuizen.

De uitvoering en het doekmateriaal van de biminitop is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en zal hier volledig op worden aangepast. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor  Sattler doek. Hierdoor bent u volledig beschermd tegen UV licht, vuil en weersinvloeden. Sattler staat voor kwaliteit waar u op kunt vertrouwen:  UV werend, lange houdbaarheid en kleurvast. Hierdoor kunt u ook op zeer warme dagen zorgeloos genieten op het water.

bimini op 3 delig frame

Bimini op 3 delig frame

Extra opties

Bij Zeilmakerij De Vries Maritiem heeft u veel verschillende mogelijkheden wat betreft uw biminitop. Enkele extra opties zijn:

  • Extra schoren waardoor de zijwaartse stabiliteit verbetert
  • Foedraal / opberghoes wanneer de bimini is ingeklapt;
  • Een raam in het dak (eventueel voorzien van gordijn) waardoor u tijdens het zeilen het zeil kunt blijven zien.
  • Aanritsbare zij-, voor – en achterkant, waardoor een gigantische extra beschutte/ windvrije leefruimte ontstaat