Gennaker en Code zero furler

De Code zero is een kruising tussen een Genua zeil en een asymmetrische spinnaker en wordt gebruikt op hogere koersen in licht weer. Voor de wedstrijd zeiler is Code zero erg interessant en voor de lange afstand zeiler een absolute aanrader. De Code zero wordt gemaakt van de speciale CZ Code zero laminaat. Dit laminaat is licht maar extreem sterk. De Code zero wordt vaak gebruikt in combinatie met een Code zero Furlex CX systeem omdat deze een kleine drum heeft. Hierdoor blijft er ruimte over voor het voorlijk.

Code Zero Furler – Seldén CX en GX

De kracht en acceleratie dat bereikt wordt wanneer een Code Zero wordt uitgerold is spectaculair. Het maakt zeilen een waar avontuur.  Met de Seldén CX en GX, vergroot u het bedieningsgemak. Bekijk de onderstaande video voor een impressie.

Gennaker furler

Er zijn speciale gennaker furlers op de markt. Deze furlers maken gebruik van het anti-torsie principe, maar op een heel andere manier dan de code-zero furlers. De gennaker staat rond tussen wartel en trommel en wordt van boven naar beneden opgerold om de anti-torsiestag. De top zit vast aan de wartel, de hals kan vrij draaien op de trommel en wordt dus niet direct meegenomen. Het zeil wordt om de met zacht rubber omklede stag gewikkeld, hoeft niet strak getrokken te worden voor het rollen en hoeft dus ook niet zelf de torsiekracht van trommel naar wartel over te brengen.

 

Voor meer informatie over de verschillende furlers neemt u contact op met onze tuigers. Wij helpen u graag verder!