Wintertent

Wintertent

De wintertent beschermt uw boot in de winter

Wij hebben een andere mening over een wintertent dan onze collega’s. Bij De Vries Maritiem vinden wij dat een wintertent niet over de reling dient te gaan, maar direct van de giek naar of over de voetrail van uw schip. Dit zorgt ervoor dat het water goed afloopt, er geen water of sneeuw op uw kleed blijft staan, en minstens net zo belangrijk; uw scepters raken niet ontwricht en lekken dientengevolge geen water.

Standaard zijn de dubbelingen t.h.v. zware schavielende delen zoals de scepters, beschermingen onder de schuivers van de ritsen waardoor uw gecoat niet beschadigt en kragen om openingen als de mast, kraanlijn en wanten. Tevens is uw kleed altijd minimaal ter hoogte van de mast eenmaal deelbaar.

Bij De Vries Maritiem kunt u kiezen uit de volgende drie mogelijkheden voor uw zeilboot.

Optie 1 :
Het winterkleed over de liggende mast. Het kleed wordt afgespannen op de scepters en/ of de voetrail, waarbij uw schip grotendeels afgeschermd is.U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het doek tegen meerprijs door te laten lopen tot over de romp waarbij of de scepters gedemonteerd worden of wij de scepters e.d. uitsparen.

Optie 2:
Winterkleed als optie 1, maar dan gemaakt voor staande mast. Het kleed is deelbaar ter hoogte van de mast en is deelbaar tussen de kraanlijn en de spiegel. De onder-en hoofdwanten bij dit kleed zijn uitgespaard en ook voorzien van kragen en deze uitsparingen zijn door middel van ritsen aan elkaar verbonden. Met 20 centimeter overlap op de romp en uitsparingen voor de scepters.

winterkleed bavaria 32 optie 2

 

Optie 3:
Winterkleed als optie 2, maar nu loopt het kleed tot de waterlijn waarbij het hele schip tegen UV beschermd is.

Optie 4:
Winterkleed voor een motorboot. Indien mogelijk wordt bij motorboten het gehele schip strak ingepakt en dekt dit kleed het schip tot aan de stootlijst af, waaronder het kleed wordt afgespannen.

wintertent motorboot kruiser optie 4

Optioneel voor alle uitvoeringen:

  • kleed voorzien van boogrits voor een makkelijker instap;
  • vier of zes landvastgaten;
  • extra raam;
  • luchthappers v.v. gaas;( bij kunststof kleden raden wij dit ten zeerste aan);
  • opdrukken van uw bedrijfslogo op het kleed.

Kijk ook eens bij:

 

Winterkleed motorboot