Zeilen

Wapperen uw zeilen? Loopt uw boot snel uit het roer of gaat uw schip te snel schuin? Merkt u dat u niet zo hoog meer aan de wind kunt zeilen en snel moet reven ondanks dat u veel aandacht besteed aan de trim van de zeilen? Dan bent u toe aan een nieuw zeil. Nieuwe zeilen zullen het zeilplezier en de veiligheid van u en uw bemanning verhogen.

Een nieuw zeil, gemaakt in onze zeilmakerij in Lemmer

Het kopen van een nieuw zeil is een feest waar u graag alle tijd voor neemt. Het is van groot belang om te kiezen voor een zeil dat perfect aansluit bij uw wensen, uw schip, doel, gebruik en vaargebied. De zeilers van Zeilmakerij De Vries Maritiem helpen u graag bij het kiezen van het juiste zeil vanuit de eigen praktijkervaring.

Waarom zeilen van
Zeilmakerij De Vries Maritiem
  • 1. Het beste advies vanuit jarenlange praktijkervaring
  • 2. Maatwerk zeilen volgens al uw specifieke wensen
  • 3. Bijna 200 jaar ervaring!
  • 4. 3 Jaar garantie op stand, materiaal en afwerking
  • 5. Kwaliteitszeilen voor een betaalbare prijs
Onze vakmensen staan garant voor een
productie van de beste kwaliteit.

Duurzame kwaliteitszeilen voor vele jaren zeilplezier!

De zeilmakers van Zeilmakerij De Vries Maritiem hebben bijna 200 jaar ervaring in het maken van duurzame zeilen met een optimaal ontwerp. Hierbij spelen de veiligheid, de betrouwbaarheid en de prestaties een zeer belangrijke rol.

Doel

Voor het aanschaffen van een zeil is het van belang om te weten wat uw doel en vaargebied is. Bekijk hier welk type zeil het beste bij uw doel en vaargebied past. Uw zeil wordt met de grootste precisie ontworpen en gesneden en met zorg vervaardigd, hierdoor krijgt u een optimaal zeil welke is toegespitst op uw eisen en wensen.

zeilen

Proces

Het beste zeil wordt op maat gemaakt. Onze zeilmakers komen bij u (op afspraak) aan boord om de zeilen in te meten en u ter plaatse te voorzien van advies. We meten bij voorkeur aan boord aangezien geen enkel schip gelijk is. Indien het niet mogelijk is de zeilen aan boord in te meten kunnen we er ook voor kiezen de bestaande zeilen in onze zeilmakerij exact na te meten en deze maten te gebruiken voor het ontwerp van de nieuwe zeilen.

Zodra we alle gegevens hebben gaan we aan de slag met het ontwerp en het snijden van de panelen / banen. De banen worden vervolgens aan elkaar geplakt en gestikt. Aan de hand van afgesproken specificaties wordt het zeil afgewerkt en gereed gemaakt voor gebruik. Optioneel kunnen wij de zeilen op uw schip plaatsen.

Lees meer over snit en doek >

Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent! Wilt u dat zelf ervaren? Neem dan contact met ons op. Ons telefoonnummer is: 0514-562015. In de buurt van Lemmer? Kom (met uw schip in onze haven) langs zodat we u kunnen voorzien van een gericht advies. We bespreken graag de vele opties en mogelijkheden voor de aanschaf van nieuwe zeilen.